lördag 19 juni 2010

Träffen på Västra Örten

Träffen är över för den här gången.
Det blev en lång dag, en blåsig dag och en dag med en hel del regn. Ändå vill man inget hellre än att det vore en träff även nästa helg. Det är så otroligt kul med de här träffarna.
Avgång hemifrån 05.30, hemkomst 20.30 så man är lite mör.
En båtmotor som inte ville starta och trailerbromsar som låste sig men sånt hör väl till. Allt löste sig till slut. Båtarna på väg ner i vattnet. Det är en väldigt fin ramp i Västra Örten. Asfalterad och så bred att två båtar sjösätts samtidigt.
Mattias fick ett karatehugg. Det var nästan så spöt gick av faktiskt! Har nog aldrig sett en mindre gös tror jag.
Men vad gör karln? Tar han en mini till? Lyckades fota fisken fastän han försökte gömma den för mig.

Vi tröttnade snart på minigösarna och gick ut på djupare vatten. Där blev antal hugg betydligt mindre till antalet men storleken blev bättre. 9 gösar totalt varav 4 mellan 2-3kg.
Perra och farsan låg kvar på de grunda partierna och drog upp inte mindre än 29 gösar. Otroligt bra gjort! Men tyvärr var 28 under kilot.
Mitt i bland småfiskarna sög det till ordentligt i Perras spö och en 4-kilos synade båtdurken. En väldigt fin fisk som jag tyvärr inte hann fota.
De inte helt okända fiskeprofilerna Håkan Fransson och Jonas Hellström deltog oxå på träffen. De tog 25 gösar på vanligt bottenfiske. På eftermiddagen bröt solen igenom och gösarna gick ut på djupare vatten där de började jaga aktivt. Håkan och Jonas började då jigga pelagiskt och det funkade väldigt bra. Ytterligare 7 gösar lurades till hugg och nu var storleken verkligen bättre med en 6-kilos på topp.
En av Sveriges duktigaste gäddfiskare, David Lundkvist, var med i deras båt för att få en inblick i det pelagiska jiggfisket. Enligt en säker källa (skvaller) tyckte han detta var otroligt häftigt så håll utkik på Blocket. Det kan komma en annons på en massa gäddwobbler inom en snar framtid!
Summering: En väldigt lyckad dag. Gös i alla båtar, många tips och goda råd. Många nya vänner (bl.a. en kille som gör egna jiggar, mer info inom kort) och glada skratt.
Ett stort tack till arrangörer och deltagare för en kanondag!
Tjipp//Micke



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar