söndag 16 maj 2010

Nya lill-båten provkörd!

Nya båten som jag renoverat under hösten/vintern börjar äntligen bli klar! Provkörde idag och är mkt nöjd över resultatet. Stadig i vattnet och lättdriven. Motorn är bara på 15 hk men det räckte faktiskt till, trodde inte det skulle göra det. Men eftersom jag eftersträvat låg vikt så ville jag helst inte ha större motor. En del ramper vi använder ska väl egentligen inte kallas ramper!
Utsidan skrovet och sittbrädan i mitten är det enda som är kvar från ursprunget. Resten av inredningen, durken och akterspegeln (även utsidan) är bytt. Den gamla akterspegeln var väldigt svängd och eftersom jag ville ha det plant för två motorer (trollingmotor alt. elmotor) kapade jag bort allt. Att det sen var 23! gamla hål i aktern som skulle behövts tätas var en annan sak.
Här syns den justerbara hållaren till ekolodsgivaren. Blev lite klumpig kanske men ska nog funka ändå. Skönt att kunna höja givaren när man sjösätter där det är långgrunt. Det syns även att motorbrunnen är bredare åt ena hållet för extramotorns skull.
I förens stuvfack kommer batterierna till elmotorn att placeras om det blir frontmonterad elmotor. ( Tanken är iaf den)

Aktertoften gjordes "halv", inspirerad av Gipsy-båtarna. Skönt att kunna köra motorerna utan att behöva sitta vriden bakåt. Stolar med glidskenor och snurrplattor ska monteras och funderar även på nån slags matta på durken. Fler spöhållare och djupriggsfästen ska oxå på. Tanken är att båten ska funka för all slags fiske på de mindre vattnen.


Projektet i all sin glans! Bakom ser ni sommarens nästa projekt: Utbyggnad!
Lär ju inte bli några problem att fylla fritiden i alla fall!
Tjipp//Micke


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar