måndag 14 september 2020

Ibland behöver man lite tur...

Gjorde ett riktigt höstruskpass i söndags. Med abborrar som var lika griniga som det stengrå vädret. Eftersom vinden till en början skulle bli besvärande valde vi att fiska på en lite mindre sjö den här gången.

Dagen började med ett rejält huvudbry eller rättare sagt en utmaning. Det visade sig nämligen att samtliga mina favoritjiggar för den här sjön ratades totalt och det blev minst sagt flera djupdykningar i beteslådorna.

                                          

Men så kommer det där hugget som visar att man äntligen funnit rätt! Efter några mindre borrar sög det i ordentligt och en finare abborre hälsade på i båten.

Tydligen ville abborrarna ha lite färg på jiggarna för dagen och mer färgstarka jiggar i gult och grönt gillades betydligt mer än mina annars naturtrogna favoriter. Även något större jiggar lockade mer och de skulle tas hem i sakta mak.

Såna här dagar behöver man ibland lite tur på vägen. Inte bara att man lyckats finna rätt bete utan att man också råkar vara på rätt plats när någon av de randiga behagar bita.

Efter en förflyttning till en ny fiskeplats small det plötsligt till i spöklingan och tunga huvudskakningar fick fiskefrossan att stiga. En bättre gös på 77cm blev dagens andra toppfisk.
Bumpy 11 cm i färgen Firetiger från Gunki sitter inhalerad mellan vassa tänder!
Har ni inte testat spinnfiske efter gös så gör det.
Det är ett klart beroendeframkallande fiske!
 
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar