fredag 6 april 2012

Akut gäddutryckning!

Per-Erik Sjökvist ringer, precis när jag som mest nöjd sitter och rapar i tv-soffan efter en utsökt taco-middag.
-Har du våg och måttband hemma? undrar han. Vi är ute och provfiskar nya båten. Kom ner till båthamnen får du se på nåt.
Självklart kastar jag mig iväg och får se Ockelbon sakta svänga in till bryggan med en enorm gädda som ligger i håven utmed båtsidan.
Värmeln har levererat ännu en superfin fisk!
Tyvärr hade jag ingen godkänd våg hemma. Det är ju typiskt :(
Men två olika vågar visade på exakt 14 kg. Gäddan var 118 cm lång och med en respektingivande omkrets på 56 cm.

Gäddan högg på en Nils Master färg 114.
En wobbler som brukar vara bra på gädda och en färg som är grym vissa dagar.

Per-Eriks systerson Anders visar stolt upp det nya PB:et.
Killen gjorde en heroisk insats: Slet av sig både strumpor och skor och vadade ut för att kunna släppa tillbaka fisken.
Det är iaf bara 3,5 grad i vattnet. Men en sak är säker: Det är ingen fotsvamp som överlever det doppet!
Det här var alltså premiärfisken i den nya båten. Ingen dålig början precis!
Du Frödde, vilken gäddracer du gjort dig av med:)
Tjipp//Micke






7 kommentarer:

  1. Tjena skulle du kunna väga av med en godkänd våg så man får en mer säker vikt? /Anders Sjöqvist

    SvaraRadera
  2. Tjena Anders.
    Det ska jag fixa. Får se om jag hinner under helgen.
    Mvh Micke

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Nix,gäddan är inte i nån sump den simmar lugnt och stilla i Värmeln.
    Anders menade väl att man skulle kolla Mickes biltemavåg med en annan vikt på 14 kilo och sen kan man kolla samma vikt med en godkänd våg och se hur mycket fel biltemavågen hade.
    Per-Erik

    SvaraRadera
  5. Bengt, inte hade du behövt ta bort kommentaren. Ingen tog illa upp av den.
    Självklart har jag sumpat gäddan. Matar den med ett kilo kyckling varje dag.
    Det är ju gäddtävling snart!
    Mvh Micke

    SvaraRadera
  6. Tjena Micke
    Måste du vara så ärlig och erkänna att vi sumpat gäddan?
    Imorgon kan jag åka ner och mata den ja har en falukorv liggandes i kylen.
    Förresten så sumpade jag ett gäng gäddor i Brunsbergsälven idag dom går och äter slom där nu,gissar att dom ökar ett kilo om dagen dom blir fina att hämta 17 máj.
    Per-Erik

    SvaraRadera