söndag 12 juni 2011

Sammandrag från vertikalträffen

Lite sent men....Det blev en lååång dag för mig och brorsan igår.
De här träffarna är så fruktansvärt trevliga så det är hopplöst att åka hem i tid från dom!
Platsen för träffen var alltså V. Örten och nytt för i år var att man kunde ställa upp i en tävling eller bara fiska som vanligt.
I stort sett alla deltog i tävlingen!
Reglerna var enkla: Ut och fiska så mycket det går, släpp tillbaka allt men rapportera varje gös över minimåttet 55 cm. Enkelt och smidigt.
Men att få gös över 55 cm visade sig inte vara så enkelt. Alla båtarna hade skapligt fiske med mellan 10-30 gösar men de större var knepiga.

En del av båtarna i väntan på start. Något som slog mig är att på första träffen för 3 år sen hade de flesta ganska enkla båtar i form av ekor eller små styrpulpetare. Men för varje år har det tydligt märkts hur folk kostat på sig bättre båtar och bättre utrustning. Båtarna har helt enkelt blivit mer speciellt inriktade till just vertikalfiske. Både de nyare och de äldre som istället blivit ombyggda. Det här tycker jag är riktigt kul!
Att få kika på andras fiskemaskiner och lösningar är otroligt roligt.
Men det var en båt som stack ut. En båt som enligt min mening verkligen var kompromisslös och nästintill perfekt. Den syns på bilden högst upp till vänster. Tyvärr glömde jag att fota den ordentligt men gå in och kolla på http://www.sportfiskebatar.se
Anders Forsberg kom nämligen med en Marcraft 440 och jäklar vilken båt!
Ett väldigt genomtänkt och snyggt bygge, som dessutom gick fint i vattnet. Massvis med stuvfack, sköna stolar och snygga lösningar.
Bara att se hur de rostfria listerna löpte längs med både in och utsidan med perfekt passform. Se hur de infällbara pollarna passade perfekt. Se att vilken lucka du än öppnade var finishen på insidan lika fin. Se hur snyggt elsystemet var draget med påkostade centraler och kontakter.
Sånt här är roligt för en glad, teknikintresserad liten skit som mig!
Tyvärr var inte prislappen riktigt lika lockande, åtminstone inte just nu.
Men jag gör som kineserna: Spanar in, åker hem och kopierar hämningslöst!


En av arrangörerna Stefan Jonzen lägger i sin båt. En Linder 400, ombyggd med kastdäck fram och dekaltrimmad. En riktigt frän liten skuta!
Ännu ett bevis på att uppfinningsrikedom och kunnande kan ersätta en tjock plånbok.


Vinnarna....De som kan det här. De som vet hur man gör för att fånga de större fiskarna.
Trea kom Ove Eriksson.
Kul! Det här är en väldigt trevlig kille som är duktig på allt slags fiske.
Tvåa kom våra inbjudna "proffsfiskare" Håkan Fransson och Jonas Hellström.
Det här är två väldigt sympatiska och trevliga killar som gärna delar med sig av erfarenheter och kunskaper. De höll även ett mycket intressant föredrag efter tävlingen.
Etta blev då Joakim Larsson.
Värmlands egen expert på pelagiskt gösfiske!
Nu kommer han att gnälla på att jag kallar honom det men det skiter jag i.
Det här är en kille som spenderat åtskilliga timmar på sjön, ensam i sin lilla marine alu-båt och finslipat på det pelagiska fisket. Han är otroligt duktig och lämnar ingenting åt slumpen.
Bara det faktum att han gör sina egna jiggar för att få dom perfekta säger en del!
Kolla in honom på http:/z-bait.blogspot.com

Det var just det pelagiska fisket som funkade bäst under gårdagen. En metod som jag och brorsan kommer att öva på en hel del framöver.
I vår båt hade vi 15 gösar och 5 gäddor. Men endast en gös över mått (57 cm).
Summa summarum: En väldigt trevlig lördag med skapligt fiske, mycket trivsamt "tjöt" och ett härligt gäng att umgås med.
Å som vanligt en påminnelse om att man har för liten motor, för dålig utrustning och att man är rejält ringrostig efter en för lång vinter!
Tjipp//Micke





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar