lördag 26 juli 2014

Mera svett, mera gösar och mera solsting

Finbesök på sjön idag!
Big Fisharna från Åmål hade letat sig upp till våra trakter och då måste man givetvis stämma träff på sjön.
Fint var också vädret. Knappt en krusning på vattnet och en sol som brände obarmhärtigt. Perfekt semesterväder egentligen.

Men inte helt perfekt för gösfiske....Eller så har gösarna också tagit semester.
Den här sjön har varit lite knepig senaste veckorna. Tidigare i år har den stundtals varit mycket bra men nu är det helt plötsligt omöjligt att finna lite bättre fisk. (Semester?)

Även farsan var ute och han lyckades landa en lite bättre fisk som iaf var över 4 kg direkt på morgonen.
Big Fisharna fick också en strax över 4. Själv fick jag inte ens en enda firre över 3 kg.....Då hjälper det inte att man tar flest. Gösar under 3 kg räknas inte.

Smågösarna mosade in Fin-S 7-tummarn.
De man lyckades stanna över alltså. Idag gick de flesta mellan 2-4 meter under ytan och i det strålande vädret skyggade de gärna för båten. Men några gick på 5-6 meter och de kunde man lura till hugg.

Men att sitta i en helt öppen båt när det är över 30 grader i skuggan. Med noll vind och en sol som obarmhärtigt bränner i skinnet, gör att man blir lite konstig....
När man då som mig har lite mindre lugg, alltså lite mindre hår. Eller rättare sagt, mer ansikte än förr. Blir man lite extra utsatt. Jag vet inte hur tjock huden är uppe på skallen, troligtvis inte speciellt tjock och det är det enda som står mellan solen och hjärnan. Man blir liksom påmind om att det faktiskt finns nåt därinne.
Men en sak är säker. Med tanke på allt vatten man dricker och allt svett som kommer ut, har man iaf bytt vätskorna i kroppen ett antal gånger nu!

Det var ju det jag sa!
Efter 9 timmars strålning blir man lite .....luddig.
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar