torsdag 8 augusti 2013

Mera gösfiske och lite ekolodsbilder

Igår hade vi stämt träff med ett par kompisar för en dags härligt gösfiske.
Vi träffades vid rampen kl. 8 och efter div. trevligt skitsnack styrdes båtarna ut på sjön för jakt efter de pelagiskt gående storgösarna.
Sjösättning.
Fick tidigare i veckan ett mail från en kille som undrade vad han gjorde för fel. Alla ekon han släppte jiggen på tecknades aldrig som ett större eko än vad själva jiggen gjordes. Kan nämna att han brukade köra ekolodet på 83kHz. Jag försökte febrilt få in ett större eko på skärmen hela dagen för att kunna fota bilden och visa skillnaden, men icke! Det här var för övrigt ett problem jag hade hela dagen.
Gösarna var väldigt aktiva och simmade snabbt undan för båten. Det var otroligt svårt att lyckas parkera över ett enda eko!
Men en sak man ska ha i åtanke är att ett ekolod som körs på 83kHz-läget överdriver en hel del. Ser ni på bilden ovan syns dels att man får mer info på 83-rutan till höger men även att betesstim, fiskbågar och liknande blir väldigt förstorade. En fullträff på en stor fisk i 83-läget ska alltså ge en närmast monstruös båge i rutan!
Tänk på det innan du släpper jiggen på ett eko nästa gång.
Även en bild på småfisk efter botten visar tydligt 83-lägets förmåga att förstora allt.
Trots svårigheterna att få tag på gösekona lyckades jag ändå parkera båten över några av dom.
Bommade tyvärr tre fiskar. Huggen var stenhårda men i mothugget var de redan borta. Två ekon simmade dessutom upp till jiggen, spottade på den och försvann ner i djupet.
Så det blev bara en enda gös för mig igår. En fisk på strax över 2 kg som högg jiggen stenhårt. Däremot gick det bättre i en av de andra båtarna med två fina firrar landade. En del kan det här:-)
Vill ni se bilder på lite finare gösar finns de här http://teamgranudden.blogspot.se
Det här är också sista semesterveckan för i år. En semester som alltid har gått alldeles för fort!
Får se om man kan fixa till en bra avslutning på den?
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar