söndag 28 februari 2010

Blött men kul









Ismete och pimpel var det som gällde idag. Platsen var i sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden. De tappra som trotsade det tunga föret var jag (Mikael), Mattias, farsan och Perra Olsson. Vi riggade snabbt ut spöna och det dröjde inte länge förrän Perra "Gäddslemmet" Olsson visade hur det skulle gå till. Först en liten gädda, sen en på 5,2 kg, sen en till lika fin och sen....Ja det var som vanligt, han fiskade skiten ur oss andra. Sista gäddan tappades tyvärr och den var stor. Till slut lyckades jag få en liten ynklig stackare men det var min första på riktat ismete så nollan är spräckt!
Annars var det en artrik dag, allt möjligt nappade på pimpelstickorna. Abborre, mört, gärs, slom och björkna. Det var även fin matabborre inne och jagade. Farsan som satsade på enbart pimpel har en hel del att rensa ikväll.
Till sist, några råd från Perra om hur man gör ismete efter gädda mer spännande: Använd ett 115mm borr, större är mesigt. Ta inte med huggkrok, det är mkt mer utmaning att med ett extra pimpelspö skicka ner en balansare, kroka den i gäddan och dra.
Att gäddorna har skavsår efter att ha pressats upp ur det lilla hålet gör inget! Varför göra det enkelt för sig?
//Micke

1 kommentar:

  1. hmm inte skrive så ,,, Tack för en go dag på sjön .Eran tror att få nästa gång då är det ja som sitter å törrgriner.

    SvaraRadera