söndag 16 augusti 2020

Knepiga abborrar

Det har blivit ett par abborrepass sedan senaste uppdateringen på bloggen och scenariot har varit i stort sett de samma under dessa turer. Abborrarna har varit enormt kinkiga.


 

Inte minst med valet av bete. Det gäller verkligen att ha med flera olika typer av beten och gärna i flera olika färger. Kräftjiggar, shadjiggar, vibrationsbeten, bladed jigs och spin tails har alla fungerat. Men bara för någon enstaka fisk. Sedan har man varit tvungen att byta bete....

Samma sak med plats och djup. Jag har inte fått igång något mängdfiske, snarare långt ifrån. Två kanske tre fiskar på varje plats, sedan är det bara att leta vidare.

Den här abborren var kul!

Augusti är ju kräfttider och jag fiskade mellan en rad av kräftburar som låg som ett pärlhalsband utmed en tremeterskurva. Alla beten ratades tills jag skickade ut en kräftjigg på en stand up-skalle. Då dög det och betet hann knappt landa innan det sögs in. Landade ytterligare tre fiskar innan det roliga var över och det var dags för förflyttning igen.


Men även vanliga shadjiggar har förstås fungerat. Fiskade ganska långsamt efter botten.

Flera av abborrarna har också haft iglar på sig vilket tyder på att de står och trycker på botten mellan de korta jaktruscherna.

Någorlunda tidig morgon och förmiddag har varit klart bäst för mig. Sedan har solen jagat undan molnen och den tryckande värmen har sugit musten ur både gubbe och abborrar.

Tack o hej för den här gången!

Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar