söndag 22 september 2019

Abborrfiske på Vänern

I lördags gjorde jag och brorsan en tur på Vänern med stora randiga krigare som mål.
Vädret var makalöst bra och när man glider ut på en helt stilla Vänern känns det nästan overkligt.

Vi tog tillfället i akt och åkte ut mycket längre än vad vi brukar göra. Ut mot kobbar, småöar och mängder med friliggande grund. Platser som håller hemligheter och stora fiskar....Om man finner dem.

Och vi hade tyvärr problem med att finna dem.
Studerar man sjökortet och ser alla lovande fiskeplatser blir man nästan vimmelkantig. Det finns så otroligt många platser att fiska av därute!

Vi åkte mycket båt och skannade av stora områden med ekoloden. Fann en del mindre fiskar men varken de mängder eller storlekar som man önskar. Vi fann heller inte de mängder med betesfisk man annars brukar se och lustigt nog....Vi fick inte en enda gädda!

Krigsoffer får man räkna med....

Men fram emot eftermiddagen brakade det loss för en stund.
Vi fann jagande fisk och det nappade i nästan varje kast. Ok om man inte får de största men jäklar vad kul ett sånt här abborrfiske kan vara!

Ett tips tröga och soliga dagar kan vara att fiska med färgstarka jiggar. Apterade på en tung jiggskalle och fiskas hem snabbt. Det kan sätta fart på fisken igen.
Jiggen The Shit i färgen Avocado Junior passar bra till detta. Skrikig klargrön färg och med en liten paddelstjärt som har en högfrekvent gång.
Testa gärna själva: The Shit

Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar