söndag 3 juni 2018

Abborrfisket som blev gösfiske

Klockan var riktigt tidig morgon när båten sjösattes och vi puttrade ut på ett totalt spegelblankt vatten.
Planen var att fiska stor abborre och samtidigt testa ett antal nya beten som införskaffats inför säsongen. Både jiggar, wobbler och ytbeten.

Planen var också att fiska med nye kollegan, Jens Byholm och han var redan i brytartagen när vi mötte upp honom. Men det var ingen abborre som sugit i sig jiggen utan en riktigt fin gös.
Jens är en sån där som kan fiska i en regntunna och få fin fisk....

Vi fiskade i branterna utanför ett stort stengrund och när djupet närmade sig fem meter kom vi i kontakt med gösar istället för abborrar. De randiga var betydligt trögare än sina släktingar idag. Självklart råkade vi ut för en och annan gäddsnipa också som patrullerade i kanterna.

Huggen var stenhårda och på ganska lätt haspelutrustning blir det spektakulära drillningar.


En ny jigg för oss som funkade riktigt bra kommer från D.A.M.
Gången är inte bara den sedvanliga "vifta på stjärten" gången utan den här jiggen vibrerar samtidigt kraftigt med kroppen. Inte bara vid invevning utan även vid spinnstopp och när jiggen sjunker. Vibrationerna är så kraftiga att du både känner dem i klingan och ser dom på spötoppen. En vansinnigt kul jigg att fiska med som verkligen levererade för oss idag.
Finns i alla Böjda Spöns butiker och snart även på webbshopen.

Vid frukosttid var redan den glödheta perioden över och det blev betydligt svårare att lura gösarna till hugg. Dessutom började det bli obehagligt varmt och jobbigt.
Men ibland räcker det med ett kortare pass för att redan börja längta till nästa helgs möjligheter till brutalt roligt fiske.
Fortsättning följer....

Tack å hej för den här gången!

Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar