söndag 15 oktober 2017

Ibland räcker inte ens pannben.....

Spinnfiske efter gädda i går.
I ett verkligen härligt höstväder där de solvarma gyllene löven speglades i den helt stilla vattenytan. Ett sånt där scenario man nästan bara ser på vykort annars.

Tyvärr är det också ett väder som kan göra fisket lite extra svårt.

Vi hade lite nya beten att testa, bl.a. den nya Pulse Shad 18 cm jiggen från Berkley och lite annat krafs. Även området vi skulle fiska i var okänt för oss i spinnfiskesammanhang. En stor vik, ganska grund och med en hel del växtlighet. Har trollat lite här förut med blandat resultat men aldrig spinnfiskat.
Vi startade som vi brukar göra på tävlingar och okända vatten. Sakta mak framåt med elmotorn i autopilot-läge medan vi kastar utmed sidorna och fiskar av området ganska brett och ganska snabbt.
Men vi hade inte ett napp.....
Inte ens en stöt eller följare, ingenting.
Den stora viken verkade vara helt tom på gäddor vilket bara det är helt otroligt, det borde vara ett säkert ställe. Men vi misslyckades totalt med att hitta huggvillig fisk.

Efter att ha testat ytterligare några ställen utan tillstymmelse till kontakt tänkte vi om totalt.
Ut på djupare vatten. Ut på friliggande grynnor där vi annars brukar fiska abborre utmed kanterna.
Men även här var det trögt.

 I brist på bättre satte jag på en riktigt liten jigg.
Hade bara en enda i båten vilket var en 8 cm Pulse Shad. Förhoppningsvis kunde jag åtminstone få nån abborre även om det inte är så kul att fiska efter såna med gäddutrustning och 1mm fc-tafs.
Då hugger det....Ordentligt och upp kommer en argsint gädda.
Va fan....Det är ju inte ens downsizing, det är ju minimizing!

Som avslutning på den vädermässigt fantastiska dagen satsade vi på ännu en vik som är något djupare in mot vassen och hade faktiskt flera kontakter. Alla var mindre gäddor, gömda i vegetationen, som försiktigt nöp jiggarna i stjärten.

Men jag tror stenhårt på den första stora viken!
Får bara vattentempen sjunka lite till får det bli ett nytt pass där.
Trägen vinner!

Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar