måndag 26 januari 2015

Randiga predatorer

Söndag....En del går i kyrkan denna dag. En del ligger hemma och vårdar baksmällan.
En del jobbar medan vi ismetar. Välj själva vilket ni föredrar.

Men den här ismete-dagen var lite annorlunda än de vanliga.
Dagen skulle nämligen tillägnas våra randiga predatorer, de stora abborrarna. Det är inte så ofta vi ismetar riktat efter de här verkligt svåra utmanarna så det här var något vi alla sett fram emot ett tag.

Nya tackel tillverkades kvällarna före och lämpliga platser diskuterades och övervägdes. Abborrar finns det ju överallt, men stoora abborrar.....Nja då krävs det lite mer planering.
Ismete är ju ett väldigt statiskt fiske så det gäller att välja rätt platser.

Pollack hade en plan, en plats och en agenda.
Känslan när pusselbitarna faller på plats redan tidigt på dagen är skön, väldigt skön.

Det plingade från ålbjällror och vippor signalerade hugg i stort sett hela förmiddagen.
Men en del fiskar tappades och en del visade sig vara minigäddor som inte alls hade något emot att det plötsligt hängde ner små aptitliga mörtar från ishimlen där uppe.

Eftersom mästerkocken Gåård envisades med att delta i tävlingen "Jullaxen" på Vänern fick vi försöka klara matlagningen utan honom och hans murikka.
Men med hjälp av min lilla grill, en stekpanna och en Onkar löste vi det ändå.
Även om det blev en slags "Gourmet Fishing Light", var pannkakorna väldigt goda. Trots att vi hela tiden fick äta kalla pannkakor p.g.a för många napp. Men sånt ska man ju inte klaga på.....

De flesta gäddorna var så små att de utan problem kunde slå en kullerbytta i borrhålet (250 mm). Och det var väl bara en enda som påminde om en gädda egentligen.
Och vem fick den.......

Patrik "Mothugget" Meszaros in action!
Här har vi en blivande gäddkung på gång..... Ryckte nästan upp smågäddorna ända upp till iskanten med sina brutala mothugg.

Vi lyckades få några fina abborrar bland alla smågäddor. Ingen nådde upp till den önskade vikten 1 kg + men ett par var snubblande nära. Och av någon underlig anledning fick Pollack de finaste.....Det måste vi nog försöka ändra på.

Efter flera helger nu med knepigt fiske.......Tillsammans med det här något knepiga (läs: helgalna) gänget är det väl inte så konstigt om man blir lite......Knepig själv?

Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar