lördag 13 december 2014

Hållare till ismetevippan

Det händer inget alls nu på fiskefronten som ni troligvis har märkt på aktiviteten på bloggen men med hopp på att det blir is någon gång i år så har jag fixat med nya hållare till ismetevipporna som står av sej själva så jag slipper krafsa ihop snö med händerna.
Jag målade träbitarna före montering dels för att det var lättare och då vet jag att det är färg runt om för lite bättre skydd mot vätan.


Som ni ser så är hållaren hopfällbar med hjälp av ett gångjärn, i upprätt läge så hålls den kvar att en magnet, enkelt och bra tycker vi om :)


Ett bra tips till er som använder olika hållare som gärna fryser fast i isen är att skaffa siliconlist för fönstertätning, det finns både självhäftande och sådana man limmar på.
Jag har använt mej av självhäftande på den hållaren jag provfiskat med och dom sitter rejält och ställningen fryser aldrig fast i isen

  
 Kroken till att lägga spötoppen i är en avklippt så kallade redskapskrok och köpt på Jula och den är fastlimmad i ett förborrat hål.
Vippan sitter i toppen av bommen men hjälp av en vanlig skruvplugg i plast och pluggen är bara i tyckt utan limm, tanken bakom det är att då är det lätt att byta vid eventuellt slitage, men detta fäste har jag inte provfiskat med än så vi får väl se om jag blir nöjd med det, annars så får det väl bli typ VM mekanismen eller något annat ;)
 
 
 
Ställningen är 15cm bred i framkant, 9,5cm bak och 20cm lång + att bommen sticker ut ca 4,5cm i nerfällt läge.
Det går att göra den mindre men jag ville ha den så den syns på lite håll så kanske inte alla skridsko och skotergalningar kör över mina grejer ;)
Skitfiske på er.
 
Mvh Mattias


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar