söndag 15 december 2013

Fiske är inte bara fiske.....

Vilken otroligt värdelös rubrik....
Men det ligger faktiskt lite sanning bakom den.
Det har gått nästan en månad sedan förra inlägget, vilket är en alldeles för lång tid. Och det är heller inte likt oss. Men det har sina små orsaker.
Efter den sista turen, kände jag mig ganska mätt på gösfiske. En väldigt stor del av sommarens lediga stunder har ägnats åt gösjakt och att stirra på en ekolodsskärm.
Så för att bryta trenden fick det bli lite hederlig gäddtrolling!
Ska sanningen fram var det faktiskt tre veckor sen trollingturen ägde rum och det är ren lathet bakom det sena blogginlägget. Det var en kall men strålande höstdag som båten sjösattes i Värmeln. Efter lite isbrytning vid rampen var det bara att gasa järnet och bege sig ner till "öarna".
Trots det kalla vattnet bjöd gäddorna på lite kamp. Det var små wobbler, Bomber 15, som funkade bäst och dessa skulle gå helt oblyade.
Större eller mer djupgående wobbler ratades helt!
Efter en kul dag kom mörkret alltför snabbt och det blev ännu mer isbrytning när båten skulle upp.
Jag bestämde mig för att detta var det sista passet och packade in båten inför vintern.
Kanske lite tidigt. Det har ju som bekant blivit mildväder igen men jag känner mig ändå ganska nöjd med båtsäsongen. Det brukar alltid bli dåligt med fiske vid den här tidpunkten. Det är is inne vid ramperna men inte bärbar is längre ut. Abborrfiske på småtjärnen lockar inte och blåsten har hållt oss från Vänern.
Samtidigt kan det här faktiskt vara en ganska skön period ibland. Det kan bli hektiskt mellan fiskepassen under säsongen och nu ges en chans att varva ner lite. Det brukar även vara ett bra tillfälle att gå igenom fiskegrejorna och kolla över allt. Även ismete-utrustningen behöver ses över inför stundande bataljer med grova gäddor och gösar!
Så fiske är inte bara fiske....det är många förberedelser och pyssel med utrustningen också.
Även båtarna hör till utrustningen och här finns det alltid att göra!
Har återupptagit renoveringen/ombyggnaden av Crescent 425:an så nu är fritiden verkligen räddad :-)
En stilla sommarmorgon....vattnet kluckar mot skrovet och du är alldeles ensam på sjön. En mås lättar från den spegelblanka ytan, samtidigt som du sätter in ett stenhårt mothugg och känner hur den starka fisken stångar emot.
Härligt.....Men jag har några dammiga timmar kvar innan Crescenten får komma ut och guppa.
Jag kan behöva en lång vinter!
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar