söndag 20 oktober 2013

Kylslagna gösar

Gösfiske idag!
Förberedde båten i går kväll genom att ösa den med en hammare...? Jo eftersom den senaste tidens regnande hade frusit till is fanns det inget annat att göra än att slå bort det.
Tur att man inte behöver vara alltför rädd om båten...
Men när jag vaknade i morse var det plusgrader!
Förvisso bara + 1 men ändå...Skillnaden mellan en plusgrad och en minusgrad är enorm. Ungefär som att vakna upp efter en kväll på krogen bredvid en ursnygg blondin eller att vakna upp, med ont i röven, bredvid en råblonderad transa. Så stor är skillnaden!
Du slipper skrapa rutorna. Inget är fastfruset och båten är inte snorhal att gå i. Bara fördelar!!
Idag hade jag även finbesök av Mr. Topnotch, Alexander Pollack.
Vi hjälptes åt att leta upp områden där gösarna verkade gå.
Hittade en hel del ekon men de senaste dagarnas kyla verkar ha lamslagit gösarna. De flesta synade bara jiggen och dök. Hade även nåt eko på 4 meter som skyggade när jag la i backen.
Sänkte jiggen mot ett kanoneko. Faktiskt ett av de största ekon jag sett. Förvarningen började redan på tolv meters djup medan själva fisken stod på 6 meter. Det var stort! Ekot steg långsamt mot jiggen och plötsligt knäppte det till i linan. Men redan i mothugget var fisken borta.
Däremot behöll den en bit av stjärten som souvenir!
I samma område såg även Alexander ett jätte-eko. Enligt honom det klart största han någonsin sett!
Jag vet vart jag ska fiska nästa gång:-)
Men visst fick vi gös!
Inte många.....och inte stora. Den på bilden blev störst idag. Men vi kände oss ändå nöjda med dagen båda två och vi var tämligen köldstela när vi satte kursen mot land efter ca 6,5 timmes fiske.
Tack Alexander för en trevlig dag!
Tjipp//Micke

1 kommentar:

  1. Hej =)
    Jag undrar vad det är för båt ni fiskar ifrån där på bilderna?
    Något ni kan rekommendera för en nybörjare inom vertikalfisket eller finns det andra båtar som är bättre i ett likvärdigt prisspann enligt er?

    Väl mött, Chris :)

    SvaraRadera