söndag 21 november 2010

Trolling back to basic

Det var surt på sjön idag. Riktigt surt. Vågorna var halvmeterhöga mellan varven och det snöade horisontellt. Men det var kul!
Snön i båten gjorde durken såphal och två inte fullt så smidiga bröder i otympliga flytoveraller underlättar ju inte heller direkt...Men vi hade kul.
Fisket var trögt och vi lyckades inte hitta riktigt rätt. Men det var kul ändå!
Jo, jag vet...vi är inte riktigt som man ska va....
Vi valde en av skogssjöarna idag. Ett helt nytt vatten för Mattias medan jag varit här en gång förut. Vintern börjar koppla greppet häruppe.
Kommer ni ihåg hur ni började med trolling?
De första trevande försöken med en liten eka och en rykande tvåtaktare? Hur kul det var när det nappade? Hur spännande det var att drilla en stor fisk medan båten svängde åt alla håll?
Det är lätt att glömma sånt när man sitter i sin bekväma, stora, stadiga trollingbåt med autopiloten inkopplad och fyrtaktaren viskande tyst därbak.
Men det är faktiskt förbannat kul att köra lite enklare trolling med en liten båt ibland!
Ok att arsenalen förbättrats lite med åren. Man hade inte ekolod, gps, riktiga trollingspön med räkneverk och spöparavaner på den tiden. Men man hade ändå lika kul!
Jag tycker det är viktigt, man får inte glömma att ha kul!
Fisket var som sagt trögt för oss idag. En liten öring, någonting tappat och en gädda var vad vi lyckades skrapa ihop. Gäddan var dock lite speciell: Ser i ögonvrån hur nånting skjuter upp som en raket ur vattnet. Tittar mot min spöparavan och hinner bara se en stor stjärtfena från en fisk som brutalt anfallit paravanen! Strax därefter niger spöt djupt och gäddan drillas in perfekt av brorsan. Sånt är ju faktiskt förbannat kul!
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar