söndag 24 oktober 2010

Gårdagens fiske.....


Började lite segt men efter ett tag så hittade vi ett litet område som vi drog 4 fiskar som var lite för korta i rocken, 2st laxar och 2st öringar.
Vi körde vidare i samma område och efter ett tag fick jag ett napp på det yttersta spöt....en FISKMÅS, den tyckte nog att min löja så fruktansvärt god ut för den vägrade att släppa och vi befarade det värsta, men efter en kort dragkamp så vann jag och måsen spottade ut löjan.
Som tur var så hade den ingen av krokarna i munnen så den klarade sej fint, envisa rackare dom där.
Jag tacklade om VK skallen och bytte 10g sänket till 50g, nu skulle inte måsarna kunna ta den i a f, och vi körde vidare.
Efter ett par varv i området så kom hugget med stort H på samma skalle som måsen gillade.
Det började skrika i rullen och när jag fick tag i spöt så gjorde fisken ett jättehopp över ytan och jag såg att det var en stor fisk och då började laxdarret i knäna ;P
Den gjorde en tjurrusning och ett till jättehopp och då såg Martin den för första gången och skrek "Ojojoj jä***r vilken fisk" och mina knän var som två skallerormar.
Men efter 3-4 hopp över ytan och några rusningar så fick jag in fisken mot båten, väl där så dök den och löste ut ett djupriggsspö som trasslade in sej i min lina, jag pressade upp fisken mot ytan och efter en liten stund så kom trasslet med djupriggsspöt, Martin lyckades att reda upp det medans jag höll fisken stilla med lagom press, precis när Martin fick bort det trasslade tacklet så gjorde laxen en rusning rätt åt sidan och vi såg att det började dra i tre ytspö, mer trassel.
Efter en liten stund så fick vi laxen i håven och ett nytt PB för mej låg på durken.
Tyvärr så hade den snurrat in sej såpass mycket i dom 3 andra ytspöna så den var väldigt illa åtgången så vi fick avliva den.
Men det kan vara värt att nämna att den var helt tom i magen så den hade lekt klart och var troligtvis ute och höll på att äta upp sej igen.
Det var en kanon dag på sjön, perfekt fiskeväder, fisk i båten, en mås som klarade sej fint men den såg lite sur ut när jag snodde hans löja och ett nytt PB för mej.
Jag tackar Martin för en jäkligt bra dag på Vänern
//Mattias

4 kommentarer:

 1. Grattis till en stor Öring!
  Här kan ni läsa hur ni enkelt kan artbestämma.
  http://www.kils-sportfiskeklubb.se/medlem/ksfkinfo/filer/Laxfiskar_i_vanern.pdf
  Skicka gärna in bild, namn på fiskaren, fångstplats, vikt och längd så lägger jag till den i storfiskeregistret.

  Mvh
  Mikael

  SvaraRadera
 2. Tackar Mikael.
  Vi var osäkra på om det var en öring eller laxnär vi fick in den i båten men dom mesta som har sett fisken/bilderna säger att det är en lax.
  /Mvh Mattias

  SvaraRadera
 3. Grattis till storfirren.
  Ganska fint att få den på dom vattnen då det är många som har flera år där å inte har kommit på rätt sida 10kg sträcket.
  Synd att den var så illa därann så att ni inte kunde återutsätta den. De ska väl inte smaka så bra när de ser ut sådära.
  Stort grattis än en gång från oss i Team MA:s Fiske till det nya perset.

  SvaraRadera
 4. Stort GRATTIS till en tung firre,Hat Gött !

  SvaraRadera