söndag 13 juni 2010

Tre tips

Dagens tur gav inga gösar, bara mersmak.
Vi hittade aldrig huggvillig fisk. Åkte mycket båt, studerade ekolodet och provfiskade men tyvärr. Fiskekona på lodet var väldigt lätträknade om vi bortser från aktiviteten högre upp i vattnet. Idag hade nog trolling varit melodin tror jag.
Men idag fick vi lära oss tre saker som jag gärna vill förmedla. Tips nr 1: Om det inte nappar, häng på den största jiggen du har!
Det gjorde Mattias. En Fin-s av största modellen. Vi snackar 17,5 cm gummi här, det är ju ingen jigg. Det är ju för fan en dildo!
Abborren som bjöd på ett riktigt karatehugg var 46 cm lång men smal. Vägde bara 1,07 kg.
Tips nr 2: Om du har en för liten elmotor, vänd på huvudet!
På elmotorn alltså. Har gjort så på min Minn Kota 30 så nu har jag 5 växlar bakåt och eftersom propellern får jobba åt rätt håll blir motorn väldigt mycket starkare.
Tips nr 3: Om du som vi gärna besöker alla möjliga sjöar med alla möjliga konstiga ramper, köp en Subaru! Blev ännu mer övertygad idag. Rampen bestod av en grässlänt, ganska plan men halkig av regnet. Precis i vattenbrynet blev det en ganska hög kant. Så hög att när båten backats ut en liten bit låg trailern på underredet. Var faktiskt tveksam till om vi skulle klara av att ta upp båten. Men ingen anledning till oro! I med lågväxeln på Subarun sen var det bara att smyga upp båten. Inte ens en tendens att slira på nåt av hjulen!
Så dagen får väl sammanfattas som trög, blöt och kylig. Men sjön ska besökas fler gånger och även trolling ska testas. Tror den är väl värd en vidare utforskning.
Tjipp//Micke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar